Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «Почки» 2 (16) 2016

Вернуться к номеру

Украина отметила Всемирный день почки

Статтю опубліковано на с. 49

 

11 березня 2016 р. у Національній медичній академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика відбулася науково-практична конференція «Актуальні питання нефрології, діалізу та трансплантації», що стала в Україні визначною подією в рамках глобальної ініціативи — Всесвітнього дня нирки 2016. 

Захід привернув увагу понад 240 науковців, лікарів і фармацевтів до захворювань, які стрімко виходять у число основних причин смерті та втрати працездатності.
Участь у конференції взяли професіонали таких галузей медицини, як нефрологія, педіатрія, кардіологія, сімейна медицина, урологія, ендокринологія, хірургія, з різних регіонів України. Учасники отримали унікальну нагоду обмінятися досвідом і дізнатися про найостанніші новини в лікуванні захворювань нирок та їх ускладнень. 
Основний акцент Всесвітнього дня нирки цього року — ниркові хвороби у дітей та роль ранньої діагностики. 
Організатором заходу виступила кафедра нефрології та нирково-замісної терапії НМАПО імені П.Л. Шупика.
«Цього року я особливо радий відзначити участь у конференції наших колег — трансплантологів з Білорусі, — розповідає головний організатор події професор Дмитро Іванов. — Минулого року виступ пана Олега Володимировича Петкевича з Гомельського республіканського науково-практичного центру радіаційної медицини та екології людини на одній із наших конференцій викликав бурхливий відгук учасників та тривалі дебати. Радісно, що цього року він разом зі своїм колегою приїхали до нас і як учасники».
Орієнтація на глобальний рівень задала тон неформальній атмосфері заходу. Аудиторія, крім нових знань і сертифікату на їх підтвердження, отримала задоволення від спілкування і нових знайомств. 
Компанії Woerwag Pharma та Dileo Farma підтримали ініціативу як генеральний та офіційний спонсори конференції.


Вернуться к номеру