Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «Артериальная гипертензия» Том 15, №1-2, 2022

Вернуться к номеру

Вплив дигідропіридинових блокаторів кальцієвих каналів на варіабельність артеріального тиску згідно з дослідженням SPRINT

Довідка. Підвищена варіабельність артеріального тиску від візиту до візиту (ВАТвв) негативно впливає на багато систем організму. Попередні дослідження показали, що дигідропіридинові блокатори кальцієвих каналів (БКК) можуть знижувати ВАТвв, що ми спробували перевірити у високоякісній базі даних за допомогою статистичних методів.
Методи. Був проведений post-hoc аналіз дослідження SPRINT і включені пацієнти, які отримували дигідропіридинові БКК або 0, або 100 % наступних відвідувань. Первинним результатом був показник ВАТвв, що визначався як залишкове стандартне відхилення (зСВ) систолічного артеріального тиску (АТ) від 6-го місяця до завершення дослідження.
Результати. Із 9361 учасника дослідження SPRINT ми включили 5020, з яких 1959 отримували дигідропіридинові БКК, а 3061 — ні ...

Для ознакомления с полным содержанием статьи необходимо оформить подписку на журнал.


Список литературы

  1. De Havenon A., Petersen N., Wolcott Z. et al. Effect of dihydropyridine calcium channel blockers on blood pressure variability in the SPRINT trial: a treatment effects approach. Journal of Hypertension. 2022. V. 40 (3). P. 462-469.

Вернуться к номеру