Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» №1 (745), 2021

Вернуться к номеру

Запуск першої пацієнтської програми в Україні для забезпечення кращої доступності ліків від глаукоми

1 вересня 2020 р. (Київ, Україна).
Сьогодні Santen, глобальна спеціалізована компанія з офтальмології, у співпраці з ГО «Українське глаукомне товариство» оголошує про початок соціальної програми «Ясний зір для життя». Програма сприяє зменшенню витрат на лікування хворих із глаукомою.
«Ми з оптимізмом сприймаємо ініціативу компанії Santen із запровадження першої в Україні інноваційної програми підтримки пацієнтів, яка дає можливість пацієнтам із глаукомою отримати доступ до якісних ліків та зменшити витрати на їх придбання, — сказала зав-кафедрою Київського медичного університету, член-кореспондент НАМН України, президент Українського глаукомного товариства проф. З.Ф. Веселовська. — За допомогою цієї програми та у співпраці з компанією ми сподіваємось покращити загальні результати лікування та підвищити якість життя людей, які страждають від глаукоми».
З урахуванням необхідності тривалого (пожиттєвого) лікування глаукоми придбання високоякісних медикаментів залишається суттєвою проблемою для багатьох хворих. Адже витрати на медикаменти становлять значну частину сімейного бюджета українських громадян, особливо старшого та похилого віку1.
Започаткована програма «Ясний зір для життя» передбачає зниження ціни на препарат Косопт® (фіксована комбінація дорзоламіду та тимололу) для лікування підвищеного внутрішньоочного тиску у пацієнтів із відкритокутовою або псевдоексфоліативною глаукомою, коли місцевої монотерапії бета-блокатором недостатньо. Також програма забезпечує зниження ціни на препарат Таптіком® (фіксована комбінація тафлупросту та тимололу). Препарат призначається для зниження внутрішньоочного тиску у дорослих пацієнтів з відкритокутовою глаукомою або офтальмогіпертензією, які недостатньо реагують на місцеву монотерапію бета-блокаторами або аналогами простагландинів і потребують комбінованої терапії та яким показане застосування очних крапель, що не містять консервантів.
Препарати Косопт® та Таптіком® за програмою «Якісний зір для життя» будуть доступні в понад 400 аптеках України. Як стати учасником програми? Пацієнти через свого офтальмолога можуть отримати картку учасника, яку активують через SMS-повідомлення з унікальним 8-значним кодом. Для отримання додаткової інформації про аптеки та детальної інформації про правила програми, будь ласка, відвідайте веб-сайт «Якісний зір для життя»: https://www.clearvision.com.ua/rules.php
«Місія компанії Santen полягає у захисті та покращенні зору людей у всьому світі. Для цього ми активно співпрацюємо із зацікавленими сторонами, такими як ГО «Українське глаукомне товариство», щоб зосередити увагу на людях, які потребують особливої підтримки, — сказав Андрій Стогній, Голова регіону СНД, Україна та Грузія. — Ми усвідомлюємо зростаючі потреби в доступі до якісних протиглаукомних ліків в Україні. Завдяки соціальній програмі «Ясний зір для життя» ми прагнемо зменшити витрати пацієнтів на лікування як у коротко-, так і в довгостроковій перспективі». 
 
Про Santen
Як спеціалізована компанія, що займається офтальмологією, Santen здійснює дослідження, розробку та просування рецептурних та безрецептурних препаратів та пристроїв. Santen довгий час була лідером японського ринку рецептурних офтальмологічних препаратів, а зараз є лідером у регіоні EMEA (Європа, Близький Схід та Африка). Використовуючи наукові знання та організаційні можливості протягом понад 130 років, Santen забезпечує високоякісною продукцією та послугами населення більше ніж 60 країн світу, сприяє добробуту пацієнтів, їх близьких та суспільства.
Отримати додаткову інформацію ви можете на веб-сайті Santen www.santen.com (штаб-квартира Японії) та www.santen.eu (EMEA).
 
Контактна особа:
Людмила Островська,
маркетинг-менеджер
регіону СНД,
Україна, Грузія.


Вернуться к номеру