Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Журнал «Внутренняя медицина» 3(3) 2007

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Пропонуємо вашій увазі третє число видання «Внутрішня медицина». На його сторінках перед вами постають нові рубрики, такі як «Привітання», «Новини Державного фармакологічного центру МОЗ України», «Медицина в регіонах», та подається велика кількість статей оглядового характеру. Що стосується першої рубрики, то ми хочемо привітати академіків та членів-кореспондентів Академії медичних наук України, яких було обрано 4 липня 2007 року рішенням загальних зборів АМН України, а також побажати їм усього найкращого в житті та професійній діяльності.

У розділі «Лікарю-практику», на мій погляд, є надзвичайно цікавою стаття директора Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка АМН України, члена-кореспондента НАН та АМН України, професора М.Д. Тронька «Імуноендокринологія: основні досягнення, проблеми і перспективи», в якій висвітлені найбільш актуальні напрями нової медико-біологічної дисципліни — імуноендокринології. Велику увагу приділено питанням патогенезу аутоімунних захворювань ендокринних залоз, а також висвітлені основні досягнення та перспективи їх профілактики та лікування.

Що стосується інших статей, то в кожній з них ви зможете знайти корисну інформацію, необхідну в подальшій практичній діяльності. Хочу звернути увагу, що в наступних числах видання у вас буде нагода ознайомитися з цікавою рубрикою «Життя та хвороби великих людей», у якій ви зможете прослідкувати життєвий та творчий шлях відомих композиторів, художників, письменників.

Сподіваємося, що цей науково-прикладний журнал виявиться непересічним виданням, корисним як своєрідний «довідник» та «лекційний посібник» у щоденній практичній роботі лікарів різних фахів, а також стане незамінним з погляду своєчасного та повного ознайомлення клініцистів та науковців з останніми рекомендаціями, керівництвами та розробками провідних міжнародних медичних товариств щодо актуальних проблем внутрішньої медицини.

Головний редактор,
член-кореспондент АМН України,
д.м.н., професор, завідувач кафедри
пропедевтики внутрішніх хвороб № 1
Національного медичного університету
імені О.О. Богомольця
Василь Захарович Нетяженко



Вернуться к номеру