Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Журнал «Внутренняя медицина» 2(8) 2008

Вернуться к номеру

Вельмишановні колеги!

Пропонуємо вашій увазі друге число видання «Внутрішня медицина».

Рубрика «Лікарю-практику» представлена різноманітними матеріалами, із яких ви зможете почерпнути багато цікавої та новітньої інформації для себе.

Так, надзвичайно цікавою виявилася стаття члена-кореспондента АМН України, професора О.М. Біловола «Сучасні імуномодулятори для клінічного застосування», у якій наведені дані з клінічної фармакології основних імунотропних препаратів, а також механізми дії імуномодуляторів на імунну систему й можливості їх застосування в клінічній практиці.

Розділ «Науковий огляд» пропонує вашій увазі матеріали «Жорсткий контроль активності ревматоїдного артриту» Johannes W.J. Bijlsma (Департамент ревматології та клінічної імунології, Медичний центр університету м. Утрехта, Нідерланди) та «Метаболічний синдром у пацієнтів із цукровим діабетом 1-го типу» Carol Forsblom (Гельсінкі, Фінляндія).

Як відомо, 17–18 квітня 2008 року в м. Харкові проводились щорічні терапевтичні читання «Теоретичні та клінічні аспекти діагностики та лікування внутрішніх хвороб», присвячені академіку НАН України, Академії медичних наук України, Російської академії медичних наук, Герою України Любові Трохимівні Малій — засновнику і першому директору Інституту терапії АМН України. У поданих директором ДУ «Інститут терапії імені Л.Т. Малої АМН України» Бабаком Олегом Яковичем матеріалах ви зможете більш детально ознайомитись з історією створення харківської терапевтичної школи та школи терапевтів академіка Л.Т. Малої.

Рубрика «Новини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця» присвячена Всесвітньому дню здоров’я. Квітень 2008 р. ознаменувався важливою подією — проведенням Міжнародної конференції, присвяченої 60-річчю ВООЗ, Всесвітньому дню здоров’я та захисту здоров’я від змін клімату. Співорганізаторами конференції виступили Міністерство охорони здоров’я України, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Бюро ВООЗ в Україні. Так, 7 квітня 2008 р. в університеті гостинно зустрічали вчених із багатьох міст та країн, однодумців і послідовників стратегії досягнення здоров’я для всіх.

Також ми пропонуємо вашій увазі статтю «Загадка Ван Гога: біполярний розлад», у якій ви зможете ознайомитись із коротким біографічним оглядом, мистецтвом художника та захворюваннями, від яких він страждав.

Василь Захарович Нетяженко, головний редактор,
член-кореспондент АМН України, доктор медичних наук,
професор, завідувач кафедри пропедевтики
внутрішніх хвороб № 1 Національного медичного
університету імені О.О. Богомольця, заслужений діяч науки та техніки України



Вернуться к номеру