Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Международный эндокринологический журнал 8 (56) 2013

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Статья опубликована на с. 52

У цьому числі «Міжнародного ендокринологічного журналу» продовжуємо публікацію семінарів, присвячених цукровому діабету (ЦД). Ідеться про діагностику цукрового діабету, а також його основні причини та механізми розвитку. Матеріал ґрунтується на сучасних міжнародних і вітчизняних настановах і насамперед розрахований на лікарів загальної практики. Лікар первинної ланки спостерігає і надає медичну допомогу не окремим хворим, а всій родині. ЦД — здебільшого спадкова хвороба, і якщо в когось із членів родини є або був в анамнезі ЦД, то сімейний лікар буде більш уважно налаштований і зможе своєчасно діагностувати ранні стадії захворювання. Роль сімейного лікаря у виявленні та своєчасній діагностиці ЦД надзвичайно важлива, тому широка інформаційна підтримка лікарів загальної практики з питань діагностики і лікування ЦД є вкрай необхідною.

Підготовка і публікація матеріалів семінарів з питань ЦД здійснюється за підтримки світового лідера в охороні здоров’я у сфері контролю ЦД та в турботі про людей із цим захворюванням — фармацевтичної компанії «Санофі».

Компанія «Санофі» в Україні у черговий раз ініціювала й підтримала низку цікавих заходів й унікальних ініціатив, при­урочених до Всесвітнього дня діабету, що відзначався 14 листопада. До участі в них компанії вдалося залучити ще більше людей — представників державних органів, асоціацій пацієнтів і професіоналів у сфері охорони здоров’я, звичайних громадян і засоби масової інформації. Кожна з активностей «Санофі» робить свій вагомий внесок у те, щоб привернути увагу широкої громадськості до проблеми ЦД, у поліпшення обізнаності про нього і шляхи запобігання йому, а також реально допомагає людям з діабетом в їх щоденній боротьбі з хворобою.

Зазначу, що за підтримки «Санофі» у різні роки було проведено тестування для визначення рівня глюкози не тільки депутатів Європейського парламенту, Державної думи Російської Федерації, але і їх колег у Верховній Раді України. Генеральний директор «Санофі» в Україні та Білорусі пан Жан­Поль Шоєр також відвідав Верховну Раду і пройшов тестування разом із депутатами. Після медичної процедури присутні мали можливість подивитися фотовиставку «Один день із життя людей із діабетом», що показала народним обранцям реальне життя пацієнтів з ЦД.

Керівник компанії підкреслює, що основним завданням «Санофі» є не тільки забезпечення якісного лікування, а й підтримка хворих, державних органів охорони здоров’я і фахівців галузі в управлінні хворобами, використовуючи свій унікальний, орієнтований на пацієнта підхід.

Співпраця «Міжнародного ендокринологічного журналу» з компанією «Санофі» також сприятиме підвищенню як ефективності лікування ЦД, так і обізнаності громадськості з цією проблемою. А результат нашої спільної роботи — поліпшення якості життя людей із цукровим діабетом.

Головний редактор В.І. Паньків



Вернуться к номеру