Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 5 (449) 2013

Вернуться к номеру

МОЗ інформує про новий порядок формування штатних нормативів центрів екстреної медичної допомоги

При підготовці нормативно­правової бази щодо реформування екстреної медичної допомоги МОЗ України було затверджено наказ від 07.12.2012 № 1018 «Про затвердження примірних штатних нормативів центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», який було розроблено, враховуючи попередній досвід реформування, оскільки ще 04.11.2011 року було затверджено наказ № 757, що стосувався центрів ЕМД та МК пілотних регіонів, а саме — Донецької, Вінницької, Дніпропетровської областей та міста Києва.

Тобто зазначені примірні штатні нормативи пройшли апробацію у пілотних регіонах і, довівши свою ефективність та актуальність, були обговорені та сприйняті у підрозділах ЕМД усіх регіонів держави. Затверджені нормативи поширюються на ново­утворені центри ЕМД та МК, а також їх структурні підрозділи, що увійшли до центрів без права юридичної особи на правах відокремлених підрозділів.

Щодо функціонування станцій ЕМД, які увійшли до складу центрів ЕМД та МК зі збереженим правом юридичних осіб, то для таких підрозділів діють норми наказу № 33 від 23.02.2000 року «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я».

МОЗ не виключає, що у разі необхідності після завершення повної апробації реформування ЕМД у пілотних регіонах зазначені штатні нормативи можуть бути відкореговані.



Вернуться к номеру