Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Журнал «Травма» Том 13, №3, 2012

Вернуться к номеру

Анатолій Іванович Канзюба

У 1975 році закінчив лікувальний факультет Донецького медичного інституту і почав працювати лікарем­травматологом у Мар’їнській ЦРЛ Донецької області. З 1981 по 1983 р. навчався в клінічній ординатурі при Харківському НДІ ТО ім. професора М.І. Ситенка. Під час навчання в ординатурі під керівництвом професора М.І. Куліша почав займатися науковою роботою, присвяченою реконструктивній хірургії кульшового суглоба. Після закінчення клінічної ординатури для продовження науково­дослідної роботи вступив до заочної аспірантури при цьому ж інституті.

Водночас працював на посаді завідуючого травматологічним відділенням Мар’їнської ЦРЛ. У 1987 р. успішно захистив кандидатську дисертацію на тему «Реконструктивная операция как способ лечения несросшихся переломов и ложных суставов шейки бедренной кости».

З 1998 по 1992 р. — асистент кафедри травматології, ортопедії та ВПХ Луганського державного медичного інституту. З 1992 року і до сьогодні працює на посаді провідного наукового співробітника НДІ ДонНМУ. З 1993 року за сумісництвом працює доцентом кафедри травматології і ортопедії. У 1994 році присвоєно вчене звання доцента.

За час роботи проявив себе висококваліфікованим фахівцем. Як лікар ортопед­травматолог має вищу атестаційну категорію.

Виконує широкий діапазон оперативних втручань із використанням сучасних технологій остеосинтезу, відновні та реконструктивні операції при наслідках травм та захворюваннях опорно­рухового апарату, надає невідкладну допомогу постраждалим при політравмі.

Головні напрямки наукових досліджень і практичної діяльності — лікування травматичних пошкоджень різних сегментів кінцівок, ендопротезування кульшового та колінного суглобів, консервативне й хірургічне лікування пошкоджень таза і вертлюжної западини.

У 2009 році успішно захистив докторську дисертацію на тему «Комплексне лікування постраждалих із переломо­вивихами у ділянці кульшового суглоба». Результатами роботи стали обґрунтування патогенетичного підходу до лікування травматичних пошкоджень кульшового суглоба, оптимізація рентгенологічної діагностики та остеосинтезу при переломах тазу і вертлюжної западини, система етапного лікування переломів вертлюжної западини в постраждалих із політравмою, принципи відновного лікування пацієнтів у реабілітаційному періоді. Результати цієї роботи впроваджені у клініках Донецького НДІТО, у багатьох лікувальних закладах Донецької області та в ряді областей України.

У лютому 2010 року присуджений вчений ступінь доктора медичних наук. З 2011 року — професор кафед­ри травматології, ортопедії та хірургії екстремальних станів ДонНМУ. Активно проводить організаційно­методичну роботу. Надає консультативну та лікувальну допомогу лікарям­травматологам Донецької області. Займається питаннями розвитку ендопротезування суглобів у Донецькій області. Є ініціатором і одним з організаторів регіонального центру ендопротезування суглобів у м. Маріуполі.

Бере активну участь у роботі обласної асоціації травматологів­ортопедів, у науково­практичних конференціях і з’їздах в Україні та у міжнародних форумах. Є активним членом міжнародної організації ортопедичної хірургії і травматології (SICOT).

У практичній і науковій роботі багато уваги надає підготовці молодих фахівців.

Є автором понад 150 наукових робіт і 4 винаходів, що присвячені актуальним питанням ортопедії і травматології, у тому числі є співавтором ряду публікацій, присвячених післядипломній освіті лікарів­травматологів.

Бере участь у виконанні кількох науково­дослідних робіт відповідно до плану ДонНМУ і МОЗ України, у проведенні досліджень за темами кандидатських і докторських дисертацій, що виконуються у ДонНДІТО.

За довголітню добросовісну висококваліфіковану роботу, високу ерудицію та любов до своєї професії Анатолій Іванович заслуговує повагу лікарів та медперсоналу закладу та керівництва області. Від усієї душі поздоровляємо ювіляра, бажаємо міцного здоров’я, довгих років життя, творчих успіхів.

Українська асоціація ортопедів­травматологів

Донецька медична асоціація

Колектив НДІ травматології і ортопедії,

кафедра травматології, ортопедії і ХЕС ФІПО

Донецького національного медичного університету ім. М. Горького

Колектив Донецької обласної клінічної травматологічної лікарні

Редакційна колегія журналу «Травма»

 



Вернуться к номеру